0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Kazablanka - Gence Uçak Bileti

Kazablanka - Gence uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Kazablanka Şehir Rehberi

Fas'ın orta-batı kesiminde, Atlantik Okyanusu sınırında yer alan Kazablanka, Fas'ın en büyük şehridir. Aynı zamanda Mağrip'in en büyük şehri ve hem ekonomik hem de demografik olarak Afrika'nın en büyük ve en önemli şehirlerinden biridir. Kazablanka, Fas'ın ana limanı ve kıtanın en büyük finans merkezlerinden biridir. 2014 nüfus tahminine göre şehrin nüfusu kentsel alanda yaklaşık 3,35 milyon’dur. Dünyanın en büyük yapay limanına ev sahipliği yapan Kazablanka: Fas'ın dış ticaretinin çoğunu elinde tutmaktadır. Kazablanka uçak bileti alarak  Fas’ın en büyük şehri Kazablanka’ya gidebilirsiniz.

Kazablanka Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Fas'ın geri kalanında olduğu gibi  , Kazablanka'da iki resmi dil vardır 2 ; Arapça ve Tamazight (Berberi olarak da bilinir). En yaygın olarak konuşulan Avrupa dili Fransızcadır, ancak çoğu insan İngilizce de konuşmatadır. Para birimi Fas Dirhem’i olan Kazablanka, ortaçağ mimarisinin ve atmosferik çarşıların ana cazibe merkezleri’ni bünyesinde barındırmaktadır. Kazablanka uçak bileti ile bu tarihi, kültürel şehri gezmenizi öneririz.

Kazablanka’ya Nasıl Gidilir?

Fas'ın orta-batı kesiminde, Atlantik Okyanusu sınırında yer alan Kazablanka, coğrafi özellikleri sayesinde çağlar boyunca her zaman önemli bir şehir olmuştur. Türkiye’den sadece havayolu ile ulaşılabilen şehire Kazablanka uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz.

İstanbul- Kazablanka arası uçakla kaç saat?

İstanbul- Kazablanka arası uçakla 5 saat 17 dakika sürmektedir. 

Kazablanka Gezilecek Yerler

Yüzyıllar boyunca bir çok medeniyeti bünyesinde barındırmış, içerisinde bir çok etnik gurubu ve kültürü yaşatmış, Fas’ın en büyük kenti Kazablanka, coğrafi özellikleri sayesinde çağlar boyunca her zaman önemli bir şehir olmuştur. Bugün şehir, hem kültürel hem de ekonomik olarak Afrika'nın en önde gelen şehirlerinden biridir. Kazablanka, her yıl dünyanın her yerinden milyonlarca turisti çekmektedir.

Hassan II Camii: Hassan II Camii veya Grande Mosquée Hassan II, Fas'ın Kazablanka şehrinde bir camidir. Fas'ın en büyük ve dünyanın 13. büyük camisidir. Minaresi 210 metre (689 ft) ile dünyanın en yükseğidir.1993 yılında tamamlanan bina, Michel Pinseau tarafından tasarlanmış ve Bouygues tarafından yapılmıştır.

Sindibad Parkı:  Kazablanka şehrinin kalbinde, eşsiz bir doğal mirasa sahip yeşil bir vahayı barındırır.

Museum of Moroccan Judaism:  Fas Yahudiliği Müzesi, Fas'ın Kazablanka'daki Oasis semtinde bir Yahudi müzesidir. 1997 yılında kurulan bu müze, Arap dünyasında Yahudiliğe adanmış tek müzedir.

Kazablanka Katedrali: Kazablanka katedrali, Kazablanka cathédrale sacré - cœur olarak da anılan Hristiyan Katolik Katedrali idi. Kazablanka'da 1930'da inşaatına başlanan katedral hizmetini 1956'da Fas'ın Fransız ve İspanyol himayelerinden çıkması ile hizmete son vermiştir.

 

Kazablanka’da Ne Yenir Ne İçilir?

Fas mutfağı, Akdeniz kıyılarına özgü çok çeşitli meyve ve sebzeleri kullanırken Berberi, Mağribi ve Arap etkileri ile harmanlanmıştır. Fas'taki yemekler, tarçın, kimyon, zerdeçal, zencefil, biber, safran ve kırmızı biber gibi popüler tatlarla diğerler Afrika ülkelerinden daha baharatlıdır.

Tajine: Tajine, aynı zamanda yemeğin pişirildiği toprak çanağın adıdır. Geleneksel olarak, kuzu, tavuk veya balık ile soğan, zeytin, badem, domates, ve kuru meyvelerin karışımından yapılan bir tür güveçtir.

Kuskus: Kazablanka, mutfağının temel bir öğesidir ve et veya sebze güveç ile servis edilen bir irmik yemeğidir.

Listemizde yer almayan daha onlarca Kazablanka mutfağının eşsiz yemeklerini Kazablanka’yı keşfettikten sonra tatmak için Kazablanka uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Gence Şehir Rehberi

Etimolojik olarak “Geniş, bol” anlamına gelen Gence 1 milyonun üzerinde nüfusuyla Azerbaycan’ın ikinci büyük şehridir. Defalarca tarihte ismi değişmesine rağmen 1989 yılında orjinal ismine kavuşmuştur. Küçük bir yüzölçümüne sahip şehirde nüfusunun da çok kalabalık olduğu söylenemez. Küçük yüz ölçümü olmasına rağmen bir çok tarihi alanı sınırları içinde bulunmaktadır. Bakü'den 375 km uzaklıkta, Azerbaycan'ın batısındaki Kür-Araz ovasında Gence-Gazakh ovasında yer almaktadır. Deniz seviyesinden 400-450 metre yüksekte bulunan Gence, yarı kurak bir iklime sahiptir

Gence merkezi Heydar Allyev’in heykeli  kamusal binalar ve büyük bir park bulunuyor. Şehir içinde toplu taşıma araçları ile dolaşabilirsiniz. Çok gelişmiş bir toplu taşıma ağı olmasada turisitik alanlar ulaşım daha kolay. Araç kiralama ve taksi gibi alternatif ulaşım yolları sizi zaman ve konfor anlamında daha rahat etmenizi sağlayacaktır. 

 

Gence’ye Nasıl Gidilir?

Gence’ye Türkiye’den direkt olarak sadece İstanbul’dan uçak bileti alarak yaklaşık bir buçuk saatte  ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Gence'de Gezilecek Yerler

Gence’de görmeniz gereken yerler: Han Bağı, Göygöl, Dünya’nın en büyük 5 parkından biri olan Haydar Aliyev Parkı,  Maralgöl, , Nizami Türbesi, iki katlı ‘Butulka Ev’ (Şişe Ev), Şah Abbas Kervansarayı ve saymakla bitmicek yerler... 

Nizami Gencevi’nin Anıt Mezarı: Ünlü şair Nizami Gencevi’nin anıt mezarında ayrıca yakınında bulunan türbede anne ve babasınında mezarları vardır. Azerbaycan halkının kültürel değerlere olan ilgisini heryerde karşılaştığınız park, heykel, tarihi yapılarda görebilirsiniz. Nizami Gencevi’nin müzesinde şairin birçok eserini görebilirsiniz.

Haydar Aliyev Parkı: Haydar Aliyev ismini Azerbaycan’ın her noktasında görebilirsiniz. Haydar Aliyev Parkıda bunlardan birisidir. Parkta müze, heykeller ve uzun yürüyüş yollarını görebilirsiniz.

Atatürk Bulvarı: Şehrin en işlek bulvarlarından birisidir. Bulvar üzerinde Tarih ve Cumhuriyet Müzeleri bulunmaktadır.

City Hall: Büyük kapıları üzerinde bulunan sembollerle dikkat çeken bu büyük yapı  şehrin yönetim binası olarak kullanılmaktadır.

Şişe Ev: Şişe Ev (Butulka), şehirde ziyaret ettiğinizde size ilginç yerlerden birisi gelecektir, 1966’da yapılan tarihi yapının tamamında 44 bin şişe (butulka) ve deniz taşı kullanılmıştır.

Goygol: Doğayla iç içe bulunabiliceğiniz ve şehir merkezine karayoluyla yaklaşık 30 dakika uzaklıkta bulunan göl ve çevresi hem bireysel gezinti yapmak hem de ailece piknik yapmak için güzel bir alan. Birbirinden güzel fotoğraf ve videolarlarla eşsiz biriktirebilirsiniz.

Lutheryan Kilisesi: Sağlam bir şekilde halen ayakta bulunan kilise 1885 yılında almanlar tarafında yaptırılmış. 1941 yılına kadar ibadete açık olan kilise, artık Devlet Kukla Tiyatrosu olarak kullanılmaktadır.

Cuma Cami: İran Şahı I.Abbas 1606 yılından genceyi fethetmesinden sonra bu camiyi yaptırmış. Çifte minareli camide, bir hamam, medrese ve mezarlık bulunmaktadır.

 

Gence'de Ne Yenir?

Gence’de sizi çok lezzetli yemekleri ve tatlıları sizi bekliyor olacak. Özellikle Gence baklavasının azerbaycan halkı arasında yeri başkadır.

Kutab: ince açılmış hamurdan yapılan bir gözleme çeşidi. Özellikle kahvaltılarda yer bulan kutab genellikle pırasa, et yada balkağıyla yapılır ve saçta pişirilir. 

Gürze: Bir mantı çeşidi olan gürze, daha büyük ve iri yapılmaktadır.

Bakla pilavı: Dereotu, pirinç ve bakla kullanılarak yapılan bir pilav çeşidi.

Dovga: Azerbaycan halkı için vazgeçilmezz çorbalardan biridir.

Şaşlık: Şiş kebaba benzeyen şaşlık lezzzetli etleriyle ve kömür ateşinde pişirildikten sonra sebzeyle ikram ediliyor.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store