0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Dammam - Diyarbakır Uçak Bileti

Dammam - Diyarbakır uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Dammam Şehir Rehberi

Dammam, konumu neticesinde tüm yılı sıcak çöl iklimi etkisi altında geçiriyor.Dammam’ı tüm yönleriyle tanımak için 2-3 günlük tatil programı oluşturmanız yeterlidir.

Ancak deniz kıyısında yer almasından dolayı benzer koşulların yaşandığı iç kesimdeki yerleşimlerle karşılaştırıldığında şehirde havanın daha nemli olduğu rahatça hissediliyor.

Gezginler, bu durum sayesinde kente dört mevsim seyahat edebiliyor. Ancak yaz aylarındaki sıcaklık ortalamasının 40 °C civarında seyrettiğini unutmamak gerekiyor.

Hava sıcaklığı ortalamasının 16 °C dolaylarına indiği kış ayları ise sonbahar mevsimi ile birlikte Dammam’da tatil yapmak için en ideal dönem olarak görülüyor.

Siz de birçok gezgin gibi seyahat tarihinizi ekim ve mart ayları arasına denk getirirseniz, kentteki popüler cazibe merkezlerini çok daha rahat biçimde ziyaret edebilirsiniz.

Dammam’da Gezilecek Yerler

Köklü tarihi ile dikkat çeken şehirde, özellikle çocuklu ailelerin ve yerel kültürün detaylarını merak edenlerin ziyaret edebilecekleri çok sayıda cazibe merkezi bulunuyor. İşte bu mekânların en önemlileri:

Tarut Kalesi

Askeri yapı, Arap Yarımadası’ndaki en eski yerleşim bölgesi olarak anılan Tarut Adası’nda yer alıyor. Basra Körfezi’nin 6 kilometre açığındaki adaya ulaştığınızda bölge tarihi hakkında paha biçilemez bilgiler edinebilirsiniz

Dammam Kordon Boyu

Aziziah Kumsalı ile Tarut Adası’nın karşısına denk gelen sahil kesimi arasında uzanan kordon boyu, akşam saatlerinde serin havanın tadını çıkartmak isteyen gezginleri ağırlıyor.

2007’deki genişletme çalışmaları sırasında yerleştirilen sanat eserleri sayesinde farklı havaya bürünen alan, yıl boyunca çeşitli kutlamalara sahne oluyor.

Kral Abdullah Parkı

Dammam’ın modern yüzünü temsil eden park, kordon boyunun en çok ziyaretçi çeken bölgesi olma özelliğini taşıyor. Festivallere ev sahipliği yapan yeşil alan, bünyesinde kafeler ve restoranlar ile birlikte şehir tiyatrosunu da barındırıyor.

Mercan Adası

Kordon boyundaki gezintiniz sırasında ziyaret etme fırsatı yakalayacağınız yapay ada, sıra dışı mimariye sahip deniz feneri ile gayet hoş bir görünüm sergiliyor. Bir köprü ile karaya bağlanmış kara parçasının üzerinde ayrıca restoranlar ve dinlenme alanları bulunuyor.

Yunus Köyü

Mercan Adası’nın girişinde bulunan Yunus Köyü; lunaparkı, yüzme havuzu ve gösteri alanları ile farklı yaş gruplarından bireylere keyif dolu saatler yaşatıyor.

Özellikle bayram günleri yoğun ziyaretçi çeken tesiste, haftanın her günü yunus ve fokların başrolünde olduğu şovlar düzenleniyor.

Kral Fahd Parkı

Dammam ile Dahran şehirleri arasında ulaşımı sağlayan yola paralel uzanan eğlence parkı, dev boyutları ile dikkat çekiyor.

Life Park adıyla da anılan cazibe merkezinde tematik alanlarda vakit geçirebilir, yeme-içme alanlarında yerel mutfak kültürünün özgün lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz.

Modon Gölü

2014 yılında ziyarete açılan ve Suudi Arabistan’ın en büyük yapay gölü unvanını elinde bulunduran Modon, gerek ailelerin gerekse de endüstriyel bölgede çalışan bireylerin yoğun biçimde ziyaret ettikleri yerlerin başında geliyor. Kentin yoğunluğundan sıkılırsanız, göl kıyısında sakin birkaç saat geçirebilirsiniz.

Dammam Yerel Müzesi

1985 yılında kurulan müze, Dammam ve Doğu Bölgesi’nin tarihi zenginliğini gözler önüne seriyor.

Müzenin bünyesinde yer alan altı sergi alanını gezerken bazıları tarih öncesi devirlerden günümüze ulaşmış birbirinden değerli nesneleri yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Dammam Miras Köyü

Yerel kültüre dair detaylı bilgi sahibi olmak için Miras Köyü’nü Dammam gezilecek yerler listenize dâhil edebilirsiniz.

Köyde yer alan küçük müzede yerel halkın yüzyıllar içerisinde benimsedikleri yaşam tarzına dair ipuçlarını öğrenebilir, yöresel yemekleri tadabilir ve otantik ürünler satın alabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Diyarbakır Şehir Rehberi

Diyarbakır, Güneydoğu Anadolu'da Dicle Nehri kıyısında yer alan Güneydoğu Anadolu bölgesinin en büyük şehirlerinden biridir. Dokuz bin yıllık tarihiyle pek çok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapmıştır. Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren önemli yapıları ile Diyarbakır uçak bileti alarak gezilmesi gereken yerlere ev sahipliği yapmaktadır.  Güneydoğu Anadolu'nun ortasında yer alan Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin gibi önemli tarihi şehirlere komşudur. Dünyanın en eski yerleşim yerleri olan Anadolu ile Mezopotamya arasında bir köprü olan bu Diyarbakır, zengin yemek kültürüne ve sayısız tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. 

Diyarbakır’a Nasıl Gidilir?

Güneydoğu Anadolu  bölgesinde yer alan Diyarbakır, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Diyarbakır’a seyahat etmek için Diyarbakır şehrinde bulunan Diyarbakır Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Diyarbakır uçak bileti sayesinde Adana’ya seyahat edebilirsiniz.

Diyarbakır Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Diyarbakır, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Diyarbakır uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Diyarbakır’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Behrem Paşa Camii: Cami, kentin güneyinde Mardin Kapısı çevresinde yer alır ve 1572 yılında inşa edilmiştir. Caminin tek kubbesi ve tek minaresi vardır. Behrem Paşa Camii, Mimar Sinan'ın İstanbul dışındaki en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir. Cami, karmaşık mimari yapısı ile dikkat çekiyor.

Mesudiye Medresesi: Ulu Camii'nin kuzey kısmını birleştiren Mesudiye Medresesi, Artukoğulları döneminde inşa edilmiştir. Medresedeki motif ve yazıtlar burayı değerli bir sanat eseri yapmaktadır. Anadolu'daki ilk üniversite olarak bilinen medrese, Diyarbakır'da Anadolu'nun önemli tarihi eserlerinden biridir.

Malabadi Köprüsü:  Malabadi Köprüsü, 12. yüzyıl Selçuklu döneminin en önemli eserlerinden biridir. Yaklaşık 40 metre genişliğindeki sivri ana kemeri ile dünyanın en geniş kemer açıklığına sahip taş kemer köprüsüdür. Şehrin önemli bir ticaret merkezi haline gelmesinde büyük rol oynayan bu köprü, Diyarbakır'ın simgelerinden biridir.

Ziya Gökalp Müzesi: Diyarbakırlı bir aydın olan Ziya Gökalp'in doğduğu ev, 1956 yılında müze olarak açıldı. Müzede Ziya Gökalp'in kişisel eşyaları, kitapları ve fotoğraflarının yanı sıra etnografik eserler sergileniyor. Müzenin bulunduğu ev Diyarbakır'ın en önemli sivil mimari eserleri arasındadır.

Şehir Surları ve Kapıları: UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surları, 6 km uzunluğundaki Çin Seddi'nden sonra dünyanın en uzun surlarıdır. Surlar ve kapılar, 7000 yıllık tarihte birçok medeniyet ve kültür tarafından ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilmiştir. Dünyanın en eski ve en güçlü yapılarından biri olan surlar, tarih boyunca pek çok türkülere ve efsaneye konu olmuştur.

Hevsel Bahçeleri: Dicle Nehri ile tarihi surlar arasında yer alan Hevsel Bahçeleri, 8000 yıllık tarihi boyunca otuz farklı medeniyet tarafından tarım alanı olarak kullanılmış ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde de yer almaktadır. Halen halka açık olan alan, tarımsal değerin yanı sıra kültürel ve tarihi öneme de sahiptir. Şehir surlarından rahatlıkla görebileceğiniz Hevsel Bahçeleri, muhteşem manzarasıyla büyüleyici bir atmosfere sahiptir.

Diyarbakır Arkeoloji Müzesi: Diyarbakır Arkeoloji Müzesi, bu şehrin tarihini ve etnografik yapısını daha iyi görebileceğiniz bir müzedir. Prehistorik dönemden Osmanlı dönemine kadar birçok tarihi eseri barındırır. Müze ayrıca çevredeki kazılarda insanlık tarihi ile ilgili önemli buluntu ve keşifler sergiliyor.

Sülüklü Han: Sülüklü Han, son yıllarda şehrin en dikkat çekici hanlarından biri olmuştur. Adını, tedavide kullanılan doktor ve şifacılar tarafından kuyudan çıkarılan sülüklerden almıştır. Diyarbakır'a özgü kahveyi otantik bir ortamda içmek isteyen herkes için huzurlu bir ortam.

Hasan Paşa Hanı: Diyarbakır'ın merkez ilçelerinden Sur'da bulunan han, 14. yüzyıldan beri korunmuş en önemli anıtlardan biridir. Handa restoranlar, kahvaltı mekanları ve antika satan tarihi dükkanlar bulunmaktadır. Tarihi dokusunu koruyan han, günümüzde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmuştur.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store