0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Azerbaycan - Semerkand Uçak Bileti

Azerbaycan - Semerkand uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Azerbaycan Şehir Rehberi

Oldukça zengin bir kültüre sahip olan Azerbaycan “İki Devlet Bir Millet” kavramı ile birlikte ülkemizin kardeş ülkesi olan ve oldukça sevilen bir ülkedir. Türk kültürünün adeta harmanlanmış bir yeri olan Azerbaycan ülkemize yakınlığı ile birlikte yurtdışı seyahatler için oldukça çok tercih edilen bir yerdir. Sizlerde hemen Azerbaycan uçak bileti alarak eşsiz güzelliklere ve kültürel değerlere sahip olan bu ülkeyi ziyaret edebilirsiniz

Azerbaycan Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Azerbaycan’ın ulaşımına ve kültürüne değinmeden önce genel özelliklerini sizlere aktarmak istiyoruz. Ülkenin en büyük şehri olan Bakü aynı zamanda ülkenin başkentidir. Ülkenin resmi dili Azerbaycan Türkçesidir. Azerbaycan Asya kıtasında yer almaktadır ve 86.600 km² alana sahiptir. Para birimi olarak ise Azerbaycan Manatı kullanılmaktadır. 2018 yılı verilerine göre Azerbaycan’ın nüfusu 9,8 milyon civarındadır. 

Azerbaycan’a Nasıl Gidilir?

Güney Kafkasya bölgesinde yer alan Azerbaycan Batı Asya ile Doğu Avrupa’nın kesişim noktasında yer alan bir ülkedir.  Azerbaycan kuzeyde Rusya ve Gürcistan, batıda Ermenistan, güneyde İran, güneybatı da ise ülkemizle sınır komşusudur.  Azerbaycan’a karayolu ile ulaşımın sağlanabileceği gibi aynı zamanda havayolu ile Azerbaycan uçak bileti alarak ulaşımda sağlanmaktadır. En çok tercih edilenin ise havayolu ulaşımı olduğunu söyleyebiliriz. 

Azerbaycan Nasıl Bir Yer?

Azerbaycan Türk kültürü ile harmanlanmış olan ve birçok eşsiz güzelliği içerisinde barındıran ülkeler arasında yer almaktadır. Azerbaycan seyahatleri için neden tercih edileceğini değerlendirecek olursak; Türkçe konuşulması, kardeş ülke olması, yemekleri, müziği, tarihi ve doğal güzellikleri gibi pek çok etkenin yer aldığını söyleyebiliriz. 

Azerbaycan İçin Vize Gerekli Mi?

Azerbaycan’da kara sınır kapılarında vize uygulaması bulunmamaktadır. Azerbaycan’a gidecek olan vatandaşlarımız Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yer alan Haydar Aliyev Havaalanı veya Gence Uluslararası Havaalanında 1 aylık  vize ile ziyarette bulunabilmektedirler. 

Azerbaycan Türkiye Arası Uçakla Kaç Saat Sürer?

Azerbaycan’a ulaşım ülkemizden hava yolu ile sağlanabilmektedir. İstanbul ilinden Azerbaycan’ın başkenti Bakü de bulunan Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı’na yaklaşık olarak 3 saat uçuş ile ulaşabilmeniz mümkündür. Azerbaycan uçak bileti alarak sizlerde aktarmasız uçuşlar ile birlikte Azerbaycan’ı ziyaret edebilirsiniz. 

Azerbaycan Gezilecek Yerler Nelerdir?

Azerbaycan gerek tarihi değerleri gerekse doğal güzellikleri ile birlikte ziyaretçilerine eşsiz bir tatil imkânı sunmaktadır. Özellikle ülkenin başkenti olan Bakü de ve diğer büyük şehri olan Gence’de birçok gezilecek alanın yer aldığını söyleyebiliriz. Bu alanlardan ön plana çıkanlar hakkında kısa ve öz bilgi vererek diğerlerini sizlere listeleyelim. 

  • Alev Kuleleri / Bakü: Azerbaycan’ın en uzun binası olma özelliğine sahip olan bu binanın içerisinde birçok ofis ve oteli barındırdığını söyleyebiliriz. Belgesellere konu olan alev kulelerini ziyaret ederek şehrin eşsiz manzarasını da izleyebilmeniz mümkündür.
  • Kız Kalesi / Bakü: Şehrin merkezinde yer alan Kız Kalesi, Şirvanşahlar sarayı ile birlikte UNESCO Dünya Miras Listesi yer almaktadır. Tarihi dokusu ile birlikte tarihseverlerin oldukça rağbet ettiği bu alanın Azerbaycan’ın en gözde turistik mekânları arasında yer aldığını söyleyebiliriz.
  • Şirvanşahlar Sarayı / Bakü: Bölgenin en ihtişamlı sarayı olan Şirvanşahlar Sarayı da yukarıda belirtmiş olduğumuz üzere UNESCO Dünya Miras Listesi yer almaktadır. Turistlerin oldukça yoğun bir ilgi gösterdiği bu alanın tarih severler tarafından da ilgi ile takip edildiğini söyleyebiliriz. Osmanlı Döneminden kalma bu eseri muhakkak ziyaret etmenizi öneririz.
  • Kobustan Milli Parkı / Kobustan: Tatilini doğal güzellikler ile süslemek isteyenlerin oldukça çok tercih etmiş olduğu Kobustan Milli Parkı son dönemlerde yapılan yenileme çalışmaları ile birlikte oldukça güzel bir hal almıştır. Yeşillikler içerisinde tatilini geçirmek isteyenlerin muhakkak ziyaret etmesi gereken bir yerdir.
  • Han Bağı  / Gence: Kafkasya’nın en eski parkları arasında yer alan Han Bağı turistlerin oldukça ilgi göstermiş olduğu alanlar arasında yer almaktadır. Günümüzde oldukça fazla ziyaretçi aldığını dile getirebiliriz.

Belirtmiş olduğumuz alanların yanı sıra Azerbaycan’da gezilecek ve görülecek pek çok yerin olduğunu dile getirebiliriz. Hemen sizlere maddeler halinde listeleyelim.

  • Bibi-Heybet Camii  /  Bakü
  • Azerbaycan Halı Müzesi / Letif Kerimov Halı Müzesi  / Bakü
  • Bakü Bulvarı / Bakü
  • Yanar Dağ / Bakü
  • Ateşgah – Ateş Tapınağı  /  Bakü
  • Çamur Volkanları  /  Bakü ve Abşeron Yarımadası
  • Devlet Bayrağı Meydanı  /  Bakü
  • Azerbaycan Ulusal Güzel Sanatlar Merkezi  /  Bakü
  • Bakü Televizyon Kulesi  /  Bakü
  • Targovi Caddesi  /  Bakü
  • Azerbaycan Edebiyatı Müzesi  /  Bakü
  • Minyatür Kitap Müzesi  /  Bakü
  • Şeki Hanları Sarayı  /  Şeki
  • Han Bağı /  Gence
  • Cuma Camii Kompleksi  / Gence
  • Şişe Ev /  Gence
  • Nizami Gencevi’nin Anıt Mezarı  / Gence
  • Haydar Aliyev Park Kompleksi  / Gence
  • Göygöl Milli Parkı  / Göygöl
  • Haçmaz
  • Kebele (Qabala)
  • Naftalan

Azerbaycan Şehirleri

Azerbaycan ülkesinde 77 adet şehir yer almaktadır. Başkent Bakü dâhil olmak üzere 11 büyükşehir statüsünde yer alan şehir bulunmaktadır. Ön plana çıkan ve popüler olan şehirler ise şunlardır; Sumqayt, Mingeçevir, Gence’dir. Bilinenin aksine Nahçivan Azerbaycan’a bağlı özerk bir bölgedir. Her biri ayrı bir güzelliğe sahip olan bu şehirlerin her yıl binlerce turiste ev sahipliği yaptığını dile getirebiliriz. Sizlerde Azerbaycan uçak bileti alarak bu güzel ülkeyi ziyarette bulunabilirsiniz. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Semerkand Şehir Rehberi

Orta Asya'nın en eski şehirlerinden biri olan Semerkand, 2001 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Alanları listesine eklenmiştir. Bu eşsiz şehir, İslam mimarisinin ve sanatının gelişiminde önemli bir rol oynamıştır. Semerkand, 15. yüzyılda Afganistan, Pakistan, İran, Azerbaycan, kısmen Rusya, Kazakistan, Çin ve Hindistan'ın bulunduğu toprakları fethetmeyi başaran Özbek ulusal kahramanı Timur'un da başkenti olarak da bilinir. Bugün de hala Özbekistan'ın her yerinde cadde, meydan ve parklarda adı geçmektedir.

Bugün Semerkand, Orta Asya'nın çoğu şehri gibi : eski ve yeni şehir olmak üzere iki bölüme ayrılmıştır. Yeni bölüm, sanayi ve kültür merkezleri, yüksek eğitim kurumları dahil olmak üzere şehrin idari kısmının yer aldığı yerdir. Şehrin eski kısmı ise tarihi anıtlar, mağazalar, atölyeler ve eski özel evler içerir. Genellikle şehrin eski kısmına geziler düzenlenir. Semerkand’ın nüfus ve bölge sayısı bakımından Özbekistan'da ikinci sırada yer aldığını söyleyelim. Semerkand uçak bileti alarak bu tarihi bölgeyi rahatlıkla gezebilirsiniz.

 

Semerkand’a Nasıl Gidilir?

Orta Asya bölgesinde yer alan Semerkand, Orta Asya’nın en büyük ve Özbekistan’ın en çok ziyaret edilen yeri olarak ön plana çıkmaktadır. Semerkand’a seyahat etmek için Semerkand şehrin de bulunan Semerkand Havalimanı kullanabilirsiniz. Alacağınız Semerkand uçak bileti sayesinde Türk Havayolu Şirketleri veya Özbekistan’ın ulusal hava yolu şirketi olan Astana’dan Semerkand uçak bileti alarak seyahat edebilirsiniz.

 

Türkiye – Semerkand Arası Uçakla Kaç Saat?

İstanbul - Semerkand arasındaki uçuş mesafesi 3200 km’dir. İstanbul ile Özbekistan Arası Uçakla 4 saat 20 dakika sürmektedir

 

Semerkand’ta Gezilecek Yerler

Özbekistan’ın tarihi ve kültürel açıdan en önemli şehridir. 2500 yıllık tarihiyle dünyanın en eski şehirleri arasında yer almaktadır. Dünya’nın eski şehirleri arasında yer alan Semerkand’ı gezerken sizlere yardımcı olacak bir liste hazırladık.

Registan Meydanı: Orta-Asya Türk mimarlığının sergilendiği nadir meydanlardan biridir Registan Meydanı, Semerkant şehrinin tam merkezine inşaa edilmiştir. Meydanın içinde Uluğ Bey Medresesi, Şirdor Medresesi ve Tillakari Medresesi adında 3 medrese bulunmaktadır. Şehrin en fazla turist çeken noktalarından biri olan meydan 2001 yılında UNESCO) tarafından Dünya Mirası Listesine dahil edilmiştir.

Bibi Hanım Cami:  Timur’un eşi Bibi Hanım için inşaa ettirdiği Camii 15.yüzyılda Özbekistan’ın en büyük ve en görkemli camilerinden biriydi. 1897’de meydana gelen depremli birlikte Camii çökmüştür.  1974 yılında Özbekistan Devleti restorasyon çalışmalarına başlamış ve yapıyı aslına uygun bir şekilde restore etmiştir.

Ulugbek Gözlemevi: Semerkant rasathanesinin tarihi anıtları arasında, 1428-1429 yıllarında Ulugbek tarafından inşaa ettirilmiştir.

Tilla-Kori Medresesi: Tilla-Kori Medresesi'nin inşaatına Semerkant hükümdarı Yalangtush Bakhadur'un emriyle 1646 yılında başlanmış ve ancak 1660 yılında bitirilmiştir. Binanın tamamı çeşitli bitkisel süslemeler ve çizgisel desenlerle dekore edilmiştir. 2001 yılında Orta Asya mimarisinin bu güzel anıtı UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edildi.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store